Home Vesti Izgubila 62 kilograma za 11 meseci: Sada sa dečkom zajedno staje u...

Izgubila 62 kilograma za 11 meseci: Sada sa dečkom zajedno staje u jednu nogavicu bivših farmerki!

441
0
SHARE
Screenshot

Pretila devojka koja je nekad težila 122,5 kilograma zauvijek je otišla u prošlost – Australijanka Žozefin Desgrand (17) za samo 11 meseci uspela je prepoloviti svoju težinu i sada može stati u nogavicu starih farmerki.

U kritičnim tinejdžerskim godinama jela je prevelike porcije, slabo se kretala i nezaustavljivo debljala.

Proživljavala je traume zbog zadirkivanja i ismijavanja školskih kolega, a onda joj je ‘puknuo’ film te je odlučila smršaviti. Iz prehrane je izbacila šećer i smanjila unos ugljnihidrata. Novi način prehrane pomogao joj je da izgubi i više od polovine stare težine i postane fit sa svojih 60 kilograma koji joj savršeno pristaju. Sada i ona i njen dečko zajedno stanu u njene stare farmerke.

loading...

– Ja jako volim jesti. Moje porcije su odvijek bile ogromne i jela sam brzo i halapljivo, na što me i mama često upozoravala. Sport me nikad nije zanimao i izbegavala sam ga pod svaku cenu. Srećom, imam neveroatnu familiju i uvek se dobro provodimo, ali bila sam nesrećna zbog težine. Nisam volela da demi u šoping jer se nikad nisam mogla obući u radnji za mlade devojke – priča Žozefin.

A onda se prelomila i krenula na dijetu. Najteže joj je, kaže, bilo prva dva nedelje no bila je odlučna i zdravija prehrana postala joj je navika.

– Odluka da presečem i odmah krenem s dijetom bila mi je najbolja u životu. Čak sam čitala da šećer izaziva zavisnost kao droga, i danas u to potpuno verujem. Život mi se sasvim promenio, imam više samopouzdanja, lane sam u školu čak nastupila u školskoj predstavi, a to ranije nikad ne bih učinila. Sada mogu obućći šta god želim, a energija koju osećam je neverovatna. Ponekad se ujutro probudim i jednostavno se ne mogu prestati smešiti – ispričala je Žozefin, piše The Sun.