Home Vesti Da li ste maštoviti, komunikativni ili introvertni: Pogledajte šta vaš rukopis govori...

Da li ste maštoviti, komunikativni ili introvertni: Pogledajte šta vaš rukopis govori o vama

666
0
SHARE

Grafologija je nauka koja na osnovu analize rukopisa otkriva osobine ličnosti

To je zapravo prosuđivanje karaktera i povremenih duševnih stanja na osnovu pretpostavke da između rukopisa i karaktera postoji pravilan psihofiziološki odnos.

Evo šta vaše „pisanje“ govori o vama.

Držanje razmaka

Osobe koje ostavljaju veliki razmak između reči jako cene slobodu i svoju nezavisnost, dok se oni koji ne drže do razmaka komunikativni i druželjubivi. Osobe kod kojih se razmak uopšte i ne primećuje, smatraju se nametljivima.

Ako su slova u rečima povezana, tj. jako blizu jedno do drugog, takvo stanje ukazuje na logično razmišlanje i donošenje odluka isključivo na činjenicama. Osobe koje pišu slova sa većim razmakom su impulsivne i maštovite.

Pozicija tačaka i kvačica

loading...

Pozicija tačke ili kačice iznad slova može mnogo otkriti o osobi. Ako se nalazi visoko iznad slova, tada se radi o pojedincu bujne mašte, a ako je veoma blizu slova, tada se radi i strogo organizovanom čoveku sklonog detaljima.

Čitljivost rukopisa

Lako čitljiv potpis znak je osećaja udobnosti u vlastitoj koži, dok potpis koji se teško tumači otkriva da vas je teško pročitati i da ne dopuštate svima da vas upoznaju.

Nagib

Ako je rukopis nagnut na desnu stranu, osoba je sklona upoznavanju novih ljudi i sklapanju novih prijateljstava. Sa druge strane, ako je rukopis nagnut na levu stranu, osoba je zatvorena i rezervisana.

Oblik slova O

Samo na osnovu oblika jednog slova može se zaključiti da li je osoba introvert ili ekstrovert. Ako je slovo O u potpunosti zatvoreno, osoba je introvert i teže se otvara drugima. Ako krug nije potpuno zatvoren, osoba je druželjubaiva i komunikativna.

Okrugla ili oštra slova

Okrugla, odnosno zaobljena slova su veoma prijatna za čitanje, a ona u sebi nose mnogo kreativnosti i umetnosti, kao i osoba koja ih piše. Sa druge strane, oštrija slova su jedna od odlika visokog koeficijenta inteligencije, ali i zadržavanja besa i agresije u sebi.